Gerinctréning

A gerinctréning népszerűsége sajnos nem olyan nagy, mint amilyennek kéne lennie. Nincsenek benne annyira látványos edzőtermi gyakorlatok, így sokan azt gondolják, hogy nincs hatása/értelme. Ez óriási tévedés! Aki már volt gerinctréningen tudja, hogy az első óra után eddig ismeretlen helyekről éreznek izomlázat. Több óra után pedig sokkal dinamikusabban érzi magát. De vissza a kezdetekhez. A gerinctréning az esetek többségében a szakorvos és a gyógytornász után következik, nem előtte és nem közben. Hogy miért? Mert én nem vagyok orvos sem gyógytornász, az ő tudásokat, kórtanjukat nem tudom helyettesíteni és nem is a feladatom. Így megfelelően kiértékelt diagnózis vagy gyógytornász által javasolt mozgás hiányában nem tudom elvégezni az órát. Minden új vendég esetében ezt megbeszéljük, ha nincsenek egyértelműen orvos/gyógytornász által kiadott utasítások akkor hozzám sem tudnak jönni. Ha megvannak az útmutatások akkor megbeszéljük a közös célt és összeállítjuk a feladatsorokat, külön összeállítjuk a hétköznapi teendőket.
A lágy csontkovácsolás esetén itt is csak a közös munka lehet sikeres, magában a gerinctorna hasznos, de nem elegendő.

Fontos kiemelni, hogy általában egy rehabilitációs vagy egészségmegőrző folyamat nem egy találkozásból áll, hanem hosszú időt is igénybe vehet.

Egy alkalom nem elegendő a gyógyulásra! A különböző fitnesz eszközök segítségével összeállítunk egy edzéstervet a rendszeresség elve mentén haladva. Utána tudunk haladni, fokozatosan növelve a terhelést, amennyiben a test is engedi.

Bármilyen probléma/fájdalom esetén azonnal megszakítjuk a terápiát!


A gerinctréningnél is kisebb számban vannak, akik a megelőzés miatt jönnek, ők inkább az edzőtermek világában sportolnak, ami nagyon jó.
Számukra fontos, hogy helyesen végezzék a gyakorlatokat és a mélyizmokat se felejtsék ki!

A többit személyesen...

Szeretettel várom!